Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Владика Андрій відвідав Інґольштадт

in deutscher Sprache

Українська православна громада міста Інґольштадт з великoю радістю вітала преосвященнішого Владику Андрія, Лондонського і Західно-Європейського. Це вперше після 20 років у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відправлялася архиєрейська Служба Божа. З великою радістю ще й тому, що громаді начолі зі старостою іподияконом Олегом Кратом вдалося затримати за собою користування будівлею, де знаходиться церква, котрій загрожувало її передання у власність сусідньому навчальному закладу. Громада Покрови Пресвятої Богородиці – це одна з перших українських православних парафій заснованих у 1945 році в повоєнній Німеччині.

У неділю 22 червня 2008 p. о 10-й годині зібралися вірні Святопокровської парафії й гості у храмі. Преoсвященнішого Владику, що прибув з Лондону, вітав при вході до храму настоятель отець протоієрей Валентин Смоктунович з Мюнхену. На Божественній Літургії співслужили Владиці о. протоієрей Смоктунович, митрофорний протопресвітер Анфір Остапчук, настоятель парафії у місті Дюссельдоpф, і протодиякон Олег Євсевський, Мюнхен. Співав з піднесеним молитовним настроєм церковний хор під керівництвом Юрія Дубицького.

Коли у скрутні часи ми очікуємо якусь добру вістку чи подію, то висловлюємо це сподівання словами – і в наше віконце засяє сонце. Був сонячний день і Божа Благодать завітала у Храм Господній і засіяла над усіма вірними і їх оселею. Так, громада може радіти тим, що зберегла за собою свій храм.

ВІДЕО з архиєрейської Служби Божої  >>>

Після Божественної Літургії була влаштована спільна трапеза у приміщенні сусіднього католицького монастиря. Радісно і гомінко було у залі, бо ж люди мали можливість насититись не лише земними благами, але й, як-то кажуть, дати розраду душі, поспівати, поспілкуватися між собою.

Українська Православна Церква
Святопокровськa парафія
Dreizehnerstr. 11
85049 Ingolstadt
Iнтернетсторінка-парафії

Фотографії: Олександер Смоктунович

___________________________________________________________________________

Про цю подію повідомляла газета Donaukurier:

Orthodoxe freuen sich über Kirchenerhalt Ingolstadt

(khh) "Gott sei Dank können wir bleiben": Erleichtert zeigt sich Pfarrer Valentin Smoktunowicz am Sonntag bei einem Gottesdienst der ukrainisch-orthodoxen Gemeinde darüber, dass die zwei orthodoxen Kirchen weiterhin ihre Gottesdienste im ehemaligen Patronenhaus zwischen Esplanade und Dreizehnerstraße abhalten können.


Lesen Sie weiter auf donaukurier.de: http://www.donaukurier.de/lokales/ingolstadt/art599,1896986