Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Інтронізація нового Первоієрарха Української Православної Церкви в США

                                   













Життєпис Митрополита >>> 

in deutscher Sprache

Його Еміненція, Висoкoпреосвященніший Архиєпископ Антоній був інтронізований як четвертий митрополит Української Православної Церкви в США 26 січня 2013 року під час урочистої церемонії в соборі Св. Апостола Андрія Первозванного у м. Сілвер Спрінґ, Вашинґтон, DC.

На це становище Архиєпископ Антоній був обраний позачерговим Собором УПЦ в США 6 жовтня 2012 р. в Митрополичому центрі у Саут Баунд Брук. Це рішення Собору було схвалене Священним Синодом Константинополя і 31 жовтня 2012 р. проголошене від імени Синоду Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм I у Патріаршій семінарії в Халкі.

Висoкoпреосвященніший Архиєпископ Антоній став наступником блаж. пам. Митрополита Константина, Первоієрарха УПЦ в США і в Діяспорі, спочилого 21 травня 2012 року.

В урочистих богослужіннях, що передували церемонії інтронізації, - у п’ятницю 25 січня і в суботу 26 січня 2013 р., - взяли участь більше 500 вірян і коло 70 священнослужителів Митрополії та численні гості з різних православних і католицьких юрисдикцій в США.

На Св. Літургії 26 січня були присутні: Його Еміненція Архиєпископ Димитрій - Екзарх Вселенського Патріарха, Архиєпископ Грецької Православної Aрхиєпископії Америки; Його Еміненція Архиєпископ Юрій – Митрополит Української Православної Церкви Канади;

Преосвященний Владика Даниїл – Голова Консисторії і Правлячий Єпископ Західної єпархії УПЦ в США; Преосвященний Владика Андрій від Української Православної Церкви Канади; Преосвященний Владика Панкратій від Грецької Православної Митрополії Мексики; Преосвященний Владика Миколай від Антіохійської Православної Архиєпископії; Його Еміненція Архиєпископ Нафанаїл від румунської єпархії Православної Церкви в Америці; Преосвященнi єпископи Мелхиседек, Михаїл та Іреней від Православної Церкви в Америці. Взяли участь також єпископи від Римо-Католицької Церкви, Католицької Церкви візантійського обряду і Української Католицької Церкви, зокрема: Його Еміненція Митрополит Стефан Сорока від Укрaїнської Католицької Архиєпископії Філадельфії; асистент папського нунція Rev. Monsignor Jean-Francois Lantheaume та Rev. Avelino Gonzales від Римо-Католицької Архиєпископії Вашинґтону, DC. Взяли участь також українські дипломати начолі з Його Ексцеленцією Послом України в США, Олександром Моциком.

Під кінець Божественної Літургії Архиєпископ Антоній у супроводі Митрополита Юрія і Владики Даниїла вийшов на амвон. Голова Консисторії УПЦ в США, Владика Даниїл оголосив рішення Надзвичайного Собору і виголосив привітальне AXIOS!...AXIOS!, на що громада відповідала також AXIOS!, що означає ГІДНИЙ! Митрополит Юрій і Владика Даниїл формально зодягнули нового митрополита в його голубу мантію, Владика Даниїл підніс йому білий клобук як символ чистоти.

Екзарх Вселенського Патріарха Архиєпископ Димитрій вручив Митрополиту Антонію посох як символ його архипастирського служіння й адміністративних обов’язків, а також лист від Його Всесвятости Варфоломія І. Митрополит Антоній сказав, що він буде продовжувати працю його попередників, зокрема блаж. пам. Митрополита Константина, та зберігати і поширювати українські православні традиції й культурну спадщину.

На святковому прийнятті Владика Даниїл представив нового Первоієрарха УПЦ в США Його Еміненцію Митрополита Антонія. При цій нагоді Митрополит Антоній сказав: "З прийняттям керівництва Митрополії я беру на себе тягар слуги... З Ласки Божої перед Митрополією й усією Українською Православною Церквою в США і в Діяспорі постають нові завдання – шукати нові шляхи спілкування з нашими ближніми, нові шляхи євангелізації, нові шляхи уловлення світу апостольським неводом Спасіння. Нехай Господь сповнить нас тим самим духом, яким горів св. Павло: проповідувати Євангеліє там, де ще не знали Христа".

(За: www.uocofusa.org)

_________________________________________________________________________

Slideshow >>>

Video >>>

_________________________________________________________________________

Життєпис Митрополита >>>

_________________________________________________________________________