Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Ієрархи Української Православної Церкви США
зустрілися з Вселенським Патріархом

in deutscher Sprache

Після завершення щорічного засідання Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України, ієрархи Української Православної Церкви США відправилися в стародавнє місто Константинополь (16-18 березня 2015) на зустріч з його Все-Святістю Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

Прибувши в Стамбул, єпископи УПЦ США репрезентуючи братів-ієрархів Постійної Конференції Єпископів поза межами України зустрілися з членами Священного Синоду Вселенського Патріархату. На неформальній зустрічі вони розмовляли про теперішні обставини життя в яких живе Українська Православна Церква в Північній Америці і особливо Церква на Україні.

Під час довготривалої зустрічі з його Все-Святістю Вселенським Патріархом Варфоломієм І, Його Високопреосвященство Митрополит Антоній разом з Єпископом Даниїлом поділилися з Патріархом своїми міркуваннями стосовно останньої поїздки на Україну і зустріч з представниками різних юрисдикцій Православних Церков, а також з Президентом України - Петром Порошенком.

Єпископи висловили своє занепокоєння у зв'язку з триваючим церковним поділом в Україні. Вони також розділили з Патріархом зауваження ієрархів різних Православних юрисдикцій в Україні про логічне і пастирське вирішення поділу, який існує в Україні. У той час як ще одна історична можливість даєтся Україні для політичного та економічного відновлення, Церква повинна залишатися голосом моралі та совісті нації, але цей благородний і священний концепт знаходиться під постійною загрозою через обставини церковного поділу.

Його Все-Святість Вселенський Патріарх, з батьківською любов'ю і турботою вислухав повідомлення та звернення ієрархів Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України, і запевнив їх у своїх постійних молитвах та увазі, які направлені на шляхи єднання аномалії церковного поділу в Україні.

Відїзджаючи від Вселенського Патріархату до Сполучених Штатів Америки єпископи УПЦ США зупинилися на одноденний візит в Україні, щоб зустрітися з представниками різних церковних громад Святої Православної Церкви України.

(за: uocofusa.org )