Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Молитва в гробниці Патріарха Мстислава

Українська Православна Церква США
Прес-реліз

in deutscher Sprache

Його Високопреосвященство Митрополит Антоній представляв його Все-Святість Варфоломія I, Патріарха Константинопольського, у відповідь на запрошення уряду України взяти участь в офіційному святкуванні в Києві 1000-річчя кончини Хрестителя України, Св. Володимира Великого в кінці липня 2015 року.

Під час цього візиту до столиці України, Митрополит мав можливість коротко зустрітися з Патріархом Філаретом Української Православної Церкви - Київського Патріархату (УПЦ-КП). Два ієрархи мали можливість обговорити церковну ситуацію в Україні після провалу об'єднавчих переговорів між Київським Патріархатом та Українською Автокефальною Православною Церквою (УАПЦ). На жаль, спроби говорити з ієрархами інших церков в Україні були відхилені ними з невідомих причин.

Патріарх Філарет повідомив Митрополита Антонія під час їхньої зустрічі, що  він у вересні поїде в США  для участі у посвяченні пам'ятника, встановленого в місці, не далеко від Чикаго, штат Іллінойс, який увічнює пам'ять про "Небесну Сотню" (убитих  агентами уряду під час протестів у Києві на Майдані на початку 2014 року). Після  посвячення Патріарх мав їхати до Вашингтона, DC, на конференцію з нинішніх проблем в Україні.

При тім він висловив бажання відвідати Центр Митрополії Св. Андрія в Саут Бавнд Брук, Нью-Джерсі - штаб-квартиру нашої Української Православної Церкви США. Митрополит Антоній привітав пропозицію як можливість для продовження дискусії про майбутнє українського православ'я в Україні та для Патріарха Філарета - підносити молитви для Патріарха Мстислава, який очолював УАПЦ в Україні до своєї смерті в 1993 році.

Цей візит відбувся 22 вересня. Після зустрічі в офісі Консисторії послідував тур до Центру Митрополії, Церкви-Пам'ятника, семінарії Св. Софії, та гробниці Патріарха-Митрополита Мстислава.

Патріарх Філарет повідомив Митрополита Антонія і Єпископа Даниїла під час їх особистої зустрічі про останні події в житті Церкви України і триваючих зусиль на діалог з Вселенським Патріархатом та іншими Церквами в усьому світі для того, щоб допомогти їм зрозуміти важкі обставини церковного життя в сьогоднішній Україні і важкі часи, які переживають громадяни нації під час непослабно триваючого конфлікту на Східній Україні. Він представив подальші зусилля УПЦ КП на підтримку поранених солдатів на лінії фронту, поставляючи машини швидкої допомоги для транспортування цих солдатів з фронту в лікарні далі на захід в Україні для належного лікування ран. Патріарх також говорив про створення військової школи капеланів, яка була створена майже повністю з  духовних осіб відповідної вікової групи, котрі навчаються забезпечити духовне окормлення для молодих чоловіків і жінок, які борються на захист України.

Митрополит Антоній і Єпископ Даниїл поінформували Патріарха, який був у супроводі Високопреподобного Олександра Трофимлюка з Київської Духовної Академії (УПЦ-КП), про недавні зустрічі, в яких вони брали участь, і вислови ієрархів по всьому світу на підтримку Церкви в Україні та українського народу. Молитви цих ієрархів і багатьох інших людей у ​​всьому світі мають безсумнівно величезний вплив на позитивний результат у церковному житті. Наші єпископи пообіцяли продовжувати свої молитви і зусилля до подолання церковної роз'єднаності в Україні.

за: uocofusa.org