Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Молитва за Україну до 25-ї річниці Дня Незалежності

in deutscher Sprache

24-го серпня 2016 року Україна відзначала 25-у річницю своєї незалежності. Вже стало традицією, що поряд з офіційними заходами щорічно у Свято-Софійському Соборі в Києві до Дня незалежності проводиться Молитва за Україну за участю представників різних віровизнань Всеукраїнської Ради Церков. З благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія І-го та на запрошення Президента України Петра Порошенка Його Еміненція Митрополит Антоній представляв Вселенського Патріарха й Українську Православну Церкву США і Діаспори на офіційних заходах.
 
Молитва за Україну відбулася вранці 24-го серпня у Святій Софії Київській, у котрій взяли участь Президент Порошенко і його дружина Марина з дітьми, а також Голова Верховної Ради України Андрій Парубій й інші представники української влади. Митрополит Антоній взяв участь у супроводі Преосвященнішого Єпископа Даниїла.

В екуменічному богослужінні були виголошені молитви різних релігійних керівників. Вони молилися за український народ у часи економічних, політичних та духовних труднощів, особливо за українських воїнів, котрі захищають суверенні границі молодої держави з її багатовіковою історією, з часами порівняно короткого процвітання та довгими періодами боротьби за її незалежність.

Його Еміненція Митрополит Антоній в якості представника Вселенського Патріарха і Митрополита Української Православної Церкви США й Діаспори відкрив екуменічну молитву привітальним листом Його Все-Святості. В нім Патріарх висловив свою постійну турботу за всіх вірян "Дочірної Церкви та вірян України". Митрополит Антоній дальше сказав, що Патріарх молиться за подолання поділу в житті Церкви й вірян в Україні, а особливо за кінець жахливої війни проти агресії на Сході України, котра починаючи з 2014 року призводить до численних жертв.
 
Після Митрополита Антонія виголосили свої молитви керівники різних релігійних спільнот Всеукраїнської Ради Церков, в тому числі Патріарх Філарет - Українська Православна Церква Київського Патріархату; Митрополит Онуфрій – Українська Православна Церква Московського Патріархату; Верховний Архиєпископ Святослав Шевчук – Українська Греко-Католицька Церква; Митрополит Макарій - Українська Автокефальна Православна Церква; представники від єврейської громади, від українських евангельських християн-баптистів та від ісламської громади України.

(за: uocofusa.org)