Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Протопресвітер Анфір Остапчук відзначає 50-ліття свого священства

in deutscher Sprache

У неділю 21 жовтня 2018 року, в теплий золотий осінній день, українська православна громада м. Дюссельдорф і Північний-Рейн Вестфалія відзначила 50-ліття священства свого настоятеля митр. протопресвітерa Анфіра Остапчука. Минуло 50 років з того часу, як він восени 1968 року був рукоположений Блаженнішим Митрополитом УАПЦ, Архієпископом Ніканором.

Божественну Літургію відправляли митрофорний протопресвітер Анфір Остапчук і митрофорний протоієрей Віталій Деревянка з Бельгії. В кінці Богослужіння з мелодійним співом хористів вітальне слово сказали отець Віталій і сестра Аліна, котра вручила юбіляру букет живих квітів. Отець Анфір зі своєї сторони подякував отцю протоієрею Віталію за його труд і опіку громадою, а також усім парафіянам, котрі трудяться на Славу Божу i моляться. Після виголосу і співу Многоліття громада зійшлася у прицерковнім залі на ювілейне свято.

Митрофорний протопресвітер Анфір Остапчук народився 18 серпня 1932 року в Україні в с. Пекарщина Черняхівського району Житомирської області. До Німеччини родина прибула під час Другої світової війни на початку 1944 року. Закінчив німецьку гімназію у м. Детмольд й Інститут іноземних мов для перекладачів при Гайдельберзькому університеті. Вивчав англійську і російську мови, й економіку. По закінченні студій у 1962 році з академічним ступенем дипл. перекладача працював за фахом при Генеральному консульстві США у Франкфурті-на-Mайні, а з 1969 р. по 1997 р. як перекладач і редактор при радіостанції “Німецька хвиля” у Кельні.

У 1968 році був висвячений Блаженнішим Митрополитом УАПЦ, Архієпископом Ніканором, у його резиденції в Карлсруе 14 вересня у диякона, а 15 вересня того ж року на священика з призначенням на осиротілу українську православну парафію в м. Білефельд-Зеннештадт, настоятелем якої був його батько отець протоієрей Дам’ян Остапчук. Перед висвяченням отець Анфір пройшов при батькові довголітню богословську й церковно-богослужбову підготовку. Відвідував богословські курси при Українському Вільному Університеті (УВУ) в Мюнхені. У 1972 році був призначений настоятелем парафій УАПЦ у Дюссельдорфі, Кельні й Ессені у федеральній землі Північний-Рейн Вестфалія, а також у Франкфурті-на-Майні. Зокрема цікавився історією Української Православної Церкви; публікував статті з минулого й сучасного її життя. Пані-матка Діна керувала церковним хором при осередках в Дюссельдорфі, Кельні та Ессені. Спільно виховували трьох дітей.