Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Вселенський патріарх запросив новообраного Митрополита Київського на вручення томосу

in deutscher Sprache

Митрополит Київський і всієї України ЕпіфанійВселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України, Митрополита Київського та всієї України Епіфанія, на вручення томосу до Стамбула 6 січня 2019 року. Про це йдеться у повідомленні Вселенського патріархату в Facebook.

"Прославляючи Бога та з великою радістю та задоволенням, Вселенський Патріархат оголошує про успішне завершення роботи об'єднуючого Синоду (Собору) - заснування нової Православної Автокефальної Церкви України, який був скликаний сьогодні в Києві, 15 грудня 2018 р. Митрополит Епіфаній Переяславський і Білоцерківський був обраний її Предстоятелем", - йдеться в повідомленні.

У Вселенському патріархаті підтвердили, що "новообраний Блаженніший Предстоятель звернувся до Його Всесвятості, Вселенського Патріарха, висловив свою повагу і попросив добрих побажань та благословення Матері Церкви на те, щоби він здійснював своє предстоятельське служіння, яке починається під доброю егідою".

"У цьому контексті оголошено, що Вселенський Патріарх Варфоломій запросив Його Блаженство Епіфанія для співслужіння Божественної Літургії на Фанарі на великому святі Богоявлення і надання йому Томосу створення нової сестринської Автокефальної Церкви", - йдеться в повідомленні.

15 грудня 2018 року об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) предстоятелем єдиної Православної церкви України.

Представляючи Епіфанія на Софійській площі у Києві, президент Петро Порошенко заявив: "Саме йому випаде почесна місія разом з президентом поїхати до Константинополя на початку січня (2019 р.) і отримати довгоочікуваний томос".

за: www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate, www.president.gov.ua