Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Спільне Богослужіння у парафії Святого Миколая в Дюссельдорфі

in deutscher Sprache

За останній час відбулися значні зміни у житті нашої Української Православної Церкви. Духовенство й віряни в Україні окремих юрисдикцій об'єдналися в одну автокефальну Православну Церкву України, яка отримала від Вселенського Патріарха Константинополя, Його Всесвятості Варфоломія І, ТОМОС - грамоту про автокефалію. Це означає, що ця Церква тепер є рівна з усіма православними помісними Церквами.  Це мало свої наслідки й у нас в Німеччині. До нашої Української Православної Церкви в Діаспорі приєдналися православні священнослужителі з інших юрисдикцій. І так:

У  3-тю Неділю Великого посту - Хрестопоклонну,  31 березня 2019 року, митр. о. протоієрей Віталій Дерев'янка і диякон Віктор із східно-бельгійського міста Ґенк і о. протоієрей Володимир з сусіднього міста Крефельд, спільно відправляли Святу Літургію у церкві св. Августина у Дюссельдорфі.

Диякон Віктор і о. протоієрей Володимир приєдналися до Української Православної Церкви в Діаспорі після того як Україна отримала від Константинополя Томос про автокефалію.

Після Божественної Літургії митр. о. протоієрей Віталій зачитав  привітальний лист від Його Високопреосвященства Даниїла, Архієпископа Української Православної Церкви в США, правлячого єпископа Західно-Європейської Єпархії УПЦ, в якому Владикa і Блаженніший Митрополит Української Православної Церкви в США i Діаспори Антоній спільно привітали настоятеля митp. протопресвітера Анфіра Остапчука з 50-літнім ювілеєм його священичої хіротонії.