Гoлoвнa - Start
Парафія Дюссельдорф
Gemeinde Düsseldorf
Єпархія - Eparchie
Geschichte - Історія
Kontakt - Impressum
     
 


Митрополит Антоній і Владика Даниїл зустрілися з Вселенським Патріархом

in deutscher Sprache

Після Передсоборної наради Первоієрархів Православних Церков, котра відбулася декілька тижнів тому (з 21 по 28 січня 2016 р. у Православному Центрі Вселенького Патріархату в Шамбезі) біля Женеви, в інтернеті була розповсюджена інформація про її дискусії і рішення. Джерелом цієї інформації було пресове бюро Московського Патріархату. Велика частина цієї інформації була екстремально критчною супроти ієрархів Українських Православних Церков США й Канади. Ця критика була переважно цілковито фальшивою стосовно цитованого становища Вселенського Патріарха Варфоломія до критики, яка була озвучена на Женевському зібранні.

Після прочитання цієї інформації Митрополит Антоній разом з Владикою Даниїлом негайно звернулися до Його Все-Святості Патріарха Варфоломія з проханням прийняти їх на аудієнцію, щоб обговорити проваджені у Женеві дискусії та довідатись правду про дану ситуацію. Зустріч відбулася увечері в четвер 18 лютого. Для нас не було несподіванкою почути цілком іншу інтерпретацію Женевських дискусій, разом з незмінним зобов'язaнням і турботою Його Все-Святості супроти його духовних дітей в Україні, бо Константинопольський Патріархат залишається Матірною Церквою України. Ми в послідуючому часі підготуємо нашу відповідь на фальшиві заяви.

Його Все-Святість запросив Митрополита Антонія і Єпископа Даниїла залишитися в Константинополі (тепер Стамбул) до неділі 21 лютого, щоб відправити Божественну Літургію для української громади міста та його округи у Свято-Миколаївській Церкві, котру українська громада отримала у користування, щоб там відправляти Богослужіння щонайменше один раз в місяць.

(за: uocofusa.org)

>>> В Константинополі молилися за героїв Небесної сотні та українських воїнів